Ljud

Ljud är så mycket och jag hade lite svårt att hitta ett lämpligt namn till denna kategorin.

Jag har i hela mitt liv spelat musik. Först plinkandes på det på den tiden i varje hem obligatoriska ostämda pianot, sedan min först akustiska gitarr som följdes av betydligt coolare elgitarrer. 

Mitt första elektroniska instrument var en Roland JX-3P Syntheziser. Ett ganska grymt instrument som jag minns det. Om någon har en liggandes så är jag intresserad av att lägga vantarna på den av nostalgisjäl. 🙂

Mitt första elektroniska instrument var en Roland JX-3P Syntheziser.

Mitt första elektroniska instrument var en Roland JX-3P Syntheziser.

Genom årens lopp så har jag haft otaliga musikinstrument av alla dess slag även om det huvudsakligen har rört sig om olika keyboard och gitarrer.

När jag flyttade till Sverige och köpte hus ute på landet fick jag äntligen möjlighet att bygga mig en riktig studio. Då skaffade jag mig även mitt första trumset.

Jag jag flyttade ifrån gården ute på landet fick jag göra mig av med det mesta i min studio. I dag skapar jag min musik i huvudsak på ett enda keyboard kopplat till ett midi-program på datorn med olika mjukvarubaserade instrument och effekter. Givetvis kopplar jag även in gitarren här.

Ibland saknar jag alla blinkande burkar och knastrande reglage men det är onekligen smidigare och mindre krävande att jobba mer eller mindre helt digitalt.

Ljud eller oljud

Ljud är som sagt inte bara min musik. Vissa hade kanske i så fall hellre kallat det för oljud.

Jag gör även ljudupptagningar för filmer, spel och annat. Dat kan vara allt från bakgrundsljud och fågelsång till intervjuer och ljudeffekter.

Denna kategori som jag har valt att kalla för Ljud – kommer alltså att handla om både ljudsättning, inspelning, ljudredigering och komponerandet av musik.

Vi hörs!

Andy