Livsstil

Om hur man kan leva både billigare, hälsosammare, miljövänligare och lyckligare utan egentligen ändra på så mycket i ditt liv.

Fast först måste jag nog bekänna en del saker.

  • Jag är ingen extrem miljöaktivist. Jar haft både onödigt stora bilar, motorcyklar och olika vattenfordon som alla har tankats med högoktanigt bränsle.
  • Jag är ingen vegan. Jag äter fortfarande kött men har lärt mig att äta det på ett annat sätt och i mycket mindre mängd. Efter att man vant sig äta mer vegetariskt så växer suget efter mer. De flesta kötträtter ser allt mer osmakliga ut.
  • Jag är ingen renlevnadsmänniska. Jag har både rökt och druckit mer än min beskärda del. Tobak har jag helt slutat med då den inte har något positivt att tillföra, men vin och öl dricker jag gärna. I lagom mängd och lagom ofta.
  • Jag är ingen träningsmänniska. Löprundor får mig att dö av tristess. Vad jag tycker om gym bör jag inte nämna här. Alltså att träna för träningens skull är inte min grej. Däremot så finns det mängder av aktiviteter man kan göra och samtidigt bygga både hälsa, kondition och muskler.

Inget miljöforum

Detta är inte tänkt att bli något miljöforum utan mer som en tråd med lite tips och råd. Förhoppningsvis också lite inspiration.

Vad har detta ens med övriga ämnen på sidan att göra?

Jo, är man som jag intresserad av fotografering, filmning, äventyr, natur, upplevelser, resor med mera så är grundförutsättningarna att man själv har hälsan att utföra det, och att allting inte blivit förstört.

Ta hand om dig och vår jord – då blir allting bra!

//Andy