Alta Cienega Motel

Dags att lämna det som varit mit hem de senaste dagarna. Ett av de skunkigaste hotell jag har sovit på, men – ett tak är ett tak och en säng är en säng.

Jim Morrison (The Doors) bodde här när han var i Los Angeles. Det går att hyra hans gamla rum (32) som ska vara helt oförändrat sedan han vistades här. Mitt rum lär inte ha städats sen Jim bodde på hotellet.

Jim Morrison - rum 32.

Jim Morrison – rum 32.

1005 North La Cienega Blvd., West Hollywood, CA 90069 is the address of the Alta Cienega Motel that Jim Morrison used to stay at quite often from 1968-1970.  Although he may have stayed in different rooms, room #32 is the “Jim Morrison Room”.   Fans will stay there and cover the room in graffiti to have it repainted by management and then the process starts over.

www.jimmorrisononline.com

Sämsta hotellet i West Hollywood?

Alta Cienega Motel. Stökigt efter att jag har bott där tre dygn? Nej, det såg värre ut när jag anlände.

Alta Cienega Motel. Stökigt efter att jag har bott där tre dygn? Nej, det såg värre ut när jag anlände.

Kortfattat så kan man väl säga följande om hotellet;

  • Dyrt! USD 80 för ett skitrum (rum 32 är nästan tre gånger dyrare). 80 USD (710 SEK) är kanske inte så dyrt med svenska mått men jag har bott på betydligt bättre och trevligare hotell för ca 45 USD.
  • Bordell och prostitution. Jag är inte så känslig av mig men andra kan vara. 2 – 3 av rummen används för bordellverksamhet. Om du är intresserad av kärlek per taxameter så är det säkert ett trevligt inslag i ditt boende. Tjejerna som fullgjör sina plikter med sina unga kroppar är både söta och trevliga men den sortens relationer lockar inte mig. Flickornas hallickar tycks jobba i två-skift och har stationerat sig i den ena trappan till plan två – men de flyttar artigt och ursäktande på sig när man passerar.
  • Otrevlig personal. Personalen som jobbar på hotellet tycks ha Indiskt (eller Pakistanskt) ursprung. Deras engelska är urkass och blir ännu sämre om du till exempel ber om ett kvitto. Personalen är otrevlig och har inte minsta intresse i att försöka ändra på det.
  • Service. Service? De påstår att de har 24-timmars service men de vet nog inte vad det betyder. 24 timmar är ett dygn – och det är det var man än bor, men någon service finns här inte. Rummen städas ibland. Har du tur så finns det toalettpapper på rummet. Sunkiga air-conditions som luktar avlopp finns, men inte kylskåp. På gården finns en trasig is-maskin och en vendor-maskin med Pepsi-Cola och andra drycker av okända märken.
  • Parkering. Den jiddriga personalen tjänar extra genom att lura gäster på 8 USD per dygn för parkeringen. När jag begärde kvitto så ville de inte längre ha betalt för parkeringen. Den skulle för övrigt betalas kontant – inte med kreditkort som du betalar med för rummet. Motell – hela ideen byger på att du kommer med din bil – ingenstans i USA ska du betala för parkeringen, ingen annanstans heller för den delen.
  • WiFi? Ja, från och till men mycket långsam.
  • TV? Ja, kabel-tv men även den slutar plötsligt att fungera.
  • Rekommenderas? SVAR: NEJ! Jag kan inte rekommendera detta Motell till någon. Är du en vanlig hotellgäst så finns det både billigare och bättre alternativ. Är du intresserad av att byta dina surt förvärvade slantar mot en stunds kärlek så finns det bättre ställen dit du kan bjuda på lite stil och värdighet när du är kärlekskrank. Om du är ett stort fan av Jim Morrison då? Nej, åk inte dit – du kommer att äcklas av allt som har med Jim Morrison och The Doors att göra i veckor efter att ha bott här.
En svensk fördelningsdosa och en konverter för amerikansk kontakt kan vara bra att ha med sig till USA. De flesta laddare fungerar på 110 Volt men kanske inte saker som hårfön och locktång.

En svensk fördelningsdosa och en konverter för amerikansk kontakt kan vara bra att ha med sig till USA. De flesta laddare fungerar på 110 Volt men kanske inte saker som hårfön och locktång.

Men varför stannade jag där då? Jag kunde ju enkelt ha bytt hotell!

Ja, jag är nog lite knasig i bland men jag gillar att se alla sidor av den lilla världen vi lever på. Nu reste jag ensam och Alta Cienega ligger dessutom väldigt nära där min släkt bor i Los Angeles. Hade jag rest med en kvinna eller några av mina barn så hade vi vänt i porten.

//Andy