En helt vanlig dag med SJ

En helt vanlig dag och en vanlig tågresa som jag gör ett par gånger i månaden. Till skillnad från andra alldagliga och vanliga saker jag gör så går det aldrig rutin i att resa med tåg i Sverige. Jag vet aldrig när, hur eller ens om, jag kommer fram.

En helt vanlig dag och en vanlig tågresa som jag gör ett par gånger i månaden. Till skillnad från andra alldagliga och vanliga saker jag gör så går det aldrig rutin i att resa med tåg i Sverige. Jag vet aldrig när, hur eller ens om, jag kommer fram. Fortsätt läsa ”En helt vanlig dag med SJ”

Kameraväskan inför Lidingöloppet

Dags för det stora Lidingöloppet som man båda kan springa, gå eller rulla sig genom. Jag ska dit och fotografera så klart!

Nu är det dags att packa kameraväskan inför Lidingöloppet. Medan andra stretchar och snörar joggingskorna – så putsar jag linser och laddar kamerabatterier. Fortsätt läsa ”Kameraväskan inför Lidingöloppet”

Carl Zeiss AG (företaget)

Carl Zeiss satte tidigt en kvalitetsstämpel på optik. Företaget gjorde det som andra gjorde – fast bättre och billigare. Överlevde både nazism och kommunism.

Carl Zeiss är ett av världens ledande företag inom optik, grundat av Carl Zeiss i den tyska staden Jena 1846. Hans uppfinningar inom mikroskop, laboratorieglas och utvecklingen av planetiarier lade grunden till företaget. Även medarbetarna Ernst Abbe och Otto Schott hade stor del i dess positiva utveckling. Fortsätt läsa ”Carl Zeiss AG (företaget)”

Söndag är bakluckeloppis!

Söndagar är loppisdagar. Följ med på bakluckeloppis på Täby Park, den före detta galoppbanan.

Första gången jag kom i kontakt med begreppet bakluckeloppis var någon gång på 90-talet i England. Car boot sale eller Trunk fair kändes som kreativt och nytänkande tyckte jag då fast tydligen så har begreppet funnits sedan 70-talet. På senare tid har det spridit sig i Sverige och finns väl i varenda håla nu. Fortsätt läsa ”Söndag är bakluckeloppis!”

Vi hamnade i skottdrama!

På väg till en lekplats på Södermalm med våra små barn så hamnar vi mitt i värsta skottdramat. Knivbeväpnad man blir skjuten av polisen.

Vi bar upp barnvagnen med våra små barn, Colin och Linn, uppför trapporna där Gotlandsgatan möter Götgatan, på Södermalm i Stockholm.
Vi hör någon ropa ”Stanna” och sedan går ett skott av. Fortsätt läsa ”Vi hamnade i skottdrama!”