Aquaria från Östersjön till Amazonas regnskog

Aquaria låter dig dyka ner i tropiska hav men även ta en titt under ytan och besöka djurlivet i Östersjön och Mälarens inlopp. Aquaria på Djurgården.

Aquaria är ett biologiskt vattenmuseum på Djurgården i Stockholm. Det ligger där Wasavarvet tidigare låg, mellan det nya Wasamuseet och Gröna Lund. När vi gör vår entré så hamnar vi mitt i ett tropiskt åskväder… Fortsätt läsa ”Aquaria från Östersjön till Amazonas regnskog”

Sensommardag vid Brunnsviken

Brunnsviken ingår i Kungliga Nationalstadsparken och är en av Stockholms absoluta pärlor. Denna lilla sjö och dess omgivningar är lika underbara året runt.

En solig och helt underbar dag vid Brunnsviken. Jag promenerade från Universitetet upp till utsiktsplatsen i Bellevueparken där jag planerat ta ett par bilder men det var för blåsigt (träden rörde sig för mycket) och jag var inte nöjd med ljuset heller. Så är det när man fotograferar och vet vad man vill ha – man får komma tillbaks en annan gång. Fortsätt läsa ”Sensommardag vid Brunnsviken”

Laddar inför Tough Viking Djurgården 2016

Tough Viking Djurgården. Femtusen deltagare ska ta sig genom vatten och eld, utsätta sig själva för den ultimata utmaningen. Jag är där och rapporterar.

Om ett par timmar kör Tough Viking loppet igång och jag laddar med en ordentlig frukost. Ja, nu är det inte så så att jag själv ska springa, kräla, klättra, simma, gråta och svettas genom det 15 km långa loppet som ca 5 000 anmälda deltagare. Fortsätt läsa ”Laddar inför Tough Viking Djurgården 2016”

Råttor i Stockholm – Lever lyxliv på Östermalm

Att det finns råttor i Stockholm är ingen nyhet men att de får härja fritt kanske förvånar. Vi tar en närmare titt på råttproblemet och myterna kring det.

Råttor i Stockholm. Jag har sett många råttor i mitt liv. När jag bott och rest i Sydamerika har jag sett horder av råttor på stora öppna soptippar och ibland i de värsta slumområdena. Även i Asien och till och med i Hong Kong dök det upp stora feta råttor på natten eller oftast tidig morgon. Men jag har nog aldrig tidigare fått se så många råttor härja helt fritt, dygnet runt, som i Humlegården i Stockholm. Fortsätt läsa ”Råttor i Stockholm – Lever lyxliv på Östermalm”