Lucia 2016

Min älskade lilla prinsessa förbereder sig inför Luciafirandet.

Förutom Lucia-tåg, lussebullar, pepparkakor och kanske en liten värmande glögg så kan Lucia bli ett spännande dygn för den som är intresserad av astronomi och/eller fotografering.

Förutom att det är så kallad Supermåne i kväll så passerar även årets sista meteorregn. Det är Geminiderna som är på besök. Att fotografera meteorer eller stjärnhimlen samtidigt som det är fullmåne är kanske inte direkt optimalt men med kreativitet och Photoshop går det säkert att gör intressanta arrangemang.

Enligt SMHI så ser det ut att finnas goda möjligheter till en förhållandevis klar natt. Eftersom det även verkar bli ganska milt så är det om inte annat kanske ett ypperligt tillfälle att passa på och öva lite astrofotografering.

Eftersom det är Lucia så är det ju dessutom helt tillåtet att ta sig en liten värmande glögg eller två för att hålla värmen medan man fotar och filosoferar om livet, universum och allting. 🙂

 

Lizzy – Världen sötaste valp

Dogue de Bordeaux valpen Lizzy. Nu är det snart en månad sedan jag tog den här bilden. Den lilla sötnosen växer och utvecklas för fullt.

Dogue de Bordeaux härstammar från molosserhundar som använts runtom i Europa som stridshundar, för jakt på högvilt, som vakthundar, för olika sorts djurhetsning och som boskapshundar. I Aquitaine i sydvästra Frankrike kallades dessa för Dogue de Aquitaine, ett namn som skall vara känt sedan flera hundra år. Fortsätt läsa ”Lizzy – Världen sötaste valp”