Lucia 2016

Min älskade lilla prinsessa förbereder sig inför Luciafirandet.

Förutom Lucia-tåg, lussebullar, pepparkakor och kanske en liten värmande glögg så kan Lucia bli ett spännande dygn för den som är intresserad av astronomi och/eller fotografering.

Förutom att det är så kallad Supermåne i kväll så passerar även årets sista meteorregn. Det är Geminiderna som är på besök. Att fotografera meteorer eller stjärnhimlen samtidigt som det är fullmåne är kanske inte direkt optimalt men med kreativitet och Photoshop går det säkert att gör intressanta arrangemang.

Enligt SMHI så ser det ut att finnas goda möjligheter till en förhållandevis klar natt. Eftersom det även verkar bli ganska milt så är det om inte annat kanske ett ypperligt tillfälle att passa på och öva lite astrofotografering.

Eftersom det är Lucia så är det ju dessutom helt tillåtet att ta sig en liten värmande glögg eller två för att hålla värmen medan man fotar och filosoferar om livet, universum och allting. 🙂

 

Lizzy – Världen sötaste valp

Dogue de Bordeaux valpen Lizzy. Nu är det snart en månad sedan jag tog den här bilden. Den lilla sötnosen växer och utvecklas för fullt.

Dogue de Bordeaux härstammar från molosserhundar som använts runtom i Europa som stridshundar, för jakt på högvilt, som vakthundar, för olika sorts djurhetsning och som boskapshundar. I Aquitaine i sydvästra Frankrike kallades dessa för Dogue de Aquitaine, ett namn som skall vara känt sedan flera hundra år. Fortsätt läsa ”Lizzy – Världen sötaste valp”

Ett första inlägg…

Egentligen så är inte detta det första inlägget. Jag skapade sidan redan för ett halvår sedan men hade inte tid att engagera mig så det hela liknade mest ingenting. Jag har nu raderat allt gammalt och ska försöka få till lite vettigt innehåll den kommande tiden. Inte för att jag har mer tid nu – men jag får väl ta mig den tiden ändå.

Nej, detta är ingen selfie.
Begreppet var inte uppfunnet på 1960-talet.

Denna bild som är en av de första bilderna jag har av mig själv får bli motivet till detta historiska blogg inlägg. Jag misstänker att jag är mellan ett och två år gammal på detta gamla foto. I full storlek framstår det att jag har en sådan där strut på huvudet som små gossar har när det är lucia. 13e December med andra ord och någon stans för väldigt länge sedan.

Och slutligen. Nej, detta är ingen selfie. Begreppet var inte uppfunnet på 1960-talet.

Vänliga hälsningar
Andy