BOK: Kreativ fotografering

Markus Wägers Kreativ fotografering borde finnas i var fotografs bokhylla. Den är skriven på ett lättbegripligt och sakligt sätt med bra förklaringar.

Kreativ fotografering Bokomslag Kreativ fotografering
Foto och bild
Markus Wäger
Pagina förlag
2014-04-30
240

Markus Wäger förklarar på ett enkelt och pedagogiskt vis, steg för steg, hur du blir en bättre fotograf. Han är en driven pedagog som tycker om att undervisa, förklara och inspirera.

Kreativ fotografering av Markus Wäger

Kreativ fotografering. Jag tycker att det är svårt att hitta bra böcker om fotografering. De flesta tycks vara skrivna av personer vars förmåga att fylla sidor med meningslös brödtext är större än deras fotografiska förmåga. Många är fyllda av hurtfriska klichéer, upprepningar och innehåller egentligen inget nytt.

Jag blev positivt överraskad när jag kom över Wägers bok för ca 2 år sedan.

Den vänder sig kanske inte till den absoluta nybörjarfotografen men absolut till nybörjaren som vill utvecklas vidare. Även en mer erfaren fotograf kan ha stor glädje av boken. Den kan och bör läsas från pärm till pärm men är utmärkt att återkomma till för referens och inspiration.

Wäger hjälper dig att förstå vad fotografering egentligen är och vad som utmärker en bra bild – vad du ska tänka på för att ta bättre bilder.

Han tar upp det du behöver veta om objektivets brännvidd, bländaröppning, ISO-tal och slutartider, utan att bli för teknisk.

Markus Wäger

Kreativ Fotografering - författaren Markus Wäger. Fotograf: Markus Wäger.
Kreativ Fotografering – författaren Markus Wäger. Fotograf: Markus Wäger.

Markus Wäger är fotograf, fotolärare och en framgångsrik författare från Österrike. Han har gett ut ett flertal böcker om fotografering och bildbehandling. Tyvärr tycks endast Kreativ fotografering vara översatt till svenska för tillfället.

”Mitt namn är Markus Wäger. Jag är en grafisk designer, föreläsare och författare – bor och arbetar i Vorarlberg i Österrike. Sedan 2006 bloggar jag om grafisk design, typografi och fotografi.”

Markus Wäger

Betyg

Kreativ fotografering är en bok som jag absolut kan rekommendera. Jag ger den fem stjärnor – högsta betyg – för att den är saklig, informativ, lättbegriplig och författad på ett trevligt och ödmjukt sätt. Jag läste först boken från pärm till pärm men den har också fått ligga framme som bok att bläddra i och som inspirationskälla.

Köpställen

Köp boken hos:

Adlibris (öppnas i externt fönster)

Bokus (öppnas i externt fönster)

Skriv gärna en kommentar till inlägget: