Pizzeria Di Mario – Bolognese Pizza

Jag har tagit mig till den lilla idylliska byn Villaggio da Bolognese i Italien för att uppleva den äkta Bolognese Pizzan. Läs mer här.

Jag har tagit mig till den lilla idylliska byn Villaggio da Bolognese i Italien för att uppleva den äkta Bolognese Pizzan. I kväll går jag utmed Strada Principale där pizzerior har kantat byns huvudgata och bakat just denna pizza i tusentals år som än i dag levereras från de glödheta ugnarna murade av vulkansten och terrakotta. Nu äntligen har jag möjligheten att smaka originalet – en äkta Pizza Bolognese på Pizzeria Di Mario. Fortsätt läsa ”Pizzeria Di Mario – Bolognese Pizza”

MAT: Blomkålsgratäng med kantareller

RECEPT: Blomkålsgratäng med kantareller är snabbt och lättlagat. Inget ohälsosamt bacon i denna som andra tycks ha mani på att förstöra så god mat med.

Blomkålsgratäng med kantareller

Inget ohälsosamt bacon i denna som andra tycks ha mani på att förstöra  så god mat med. Det är tillräckligt med fett i smöret, grädden och osten.

Fungerar bra med en köttbit men lika bra som egen huvudrätt med lite fräsch bladsallad till. Proteinkälla finns i äggen och osten. Fortsätt läsa ”MAT: Blomkålsgratäng med kantareller”