Canon Powershot G5 X bilder

Jag har tidigare skrivit en recension om Canon Powershot G5 X och här fyller jag på med lite bilder tagna med kameran. Se bilderna här.

Jag skrev en recension av Canon Powershot G5 X och tänkte fylla på med lite bilder tagna med kameran. Några av bilderna är beskurna och de som är tagna i RAW-format konverterade till JPEG, annars har jag inte behandlat bilderna på något sätt. Många av fotografierna skulle onekligen bli betydligt bättre efter lite fixar i till exempel Lightroom eller Photoshop men jag vill visa vad kameran levererar här. 
Fortsätt läsa ”Canon Powershot G5 X bilder”

TEST: Canon Powershot G5 X

Canon Powershot G5 X. En kamera som rymms i fickan men har kompetens som en proffsig systemkamera plus lite till. Absolut en kamera att växa med.

Canon Powershot G5 X är i mina ögon ett riktigt litet mästerverk i design. Samtidigt som den är liten och lätt så är den också robust och ligger bra i handen. Den ser lite lagom retro ut men samtidigt modern. Med många välplacerade rattar och knappar ser den ut att vara den ultimata kameran för den som vill ha en sikta-och-skjut kamera som dessutom har all funktionalitet som en systemkamera har. Fortsätt läsa ”TEST: Canon Powershot G5 X”

TEST: Carl Zeiss Jena Biometar 2.8 80mm

Ett Carl Zeiss Jena Biometar objektiv från 1950-talet på en modern digitalkamera, fungerar det? Med anpassningsring passar den fysiskt men att fotografera?

Carl Zeiss Jena Biometar 2.8 80mm. Ett objektiv tillverkat i Östtyskland 1955 kan det fungera på en modern digitalkamera från Canon? Jag testar Biometar f/2.8 80mm från Carl Zeiss Jena på en Canon EOS 5d Mark III.
Fortsätt läsa ”TEST: Carl Zeiss Jena Biometar 2.8 80mm”

TEST: Gamla objektiv på modern kamera

Är det värt att använda gamla objektiv på modern kamera? När jag städade kamerahyllorna så hittade jag tre gamla kameraobjektiv. Inköpta 1999 och 2000 och då för att användas med analog filmkamera. De ser ut att vara i absolut toppskick, nästan som nya. Så trots att de i skrivande stund är 15-16 år gamla så ser jag inget fel på dem. Nu är frågan om de kommer att fungera på en modern digitalkamera? Fortsätt läsa ”TEST: Gamla objektiv på modern kamera”