Elisabet Höglund och Rogue Flash Grid

Jag testar ljusformaren Rogue 3-in-1 Flash Grid tillsammans med Elisabet Höglund. Vid denna första hands-on så är det bara positiva känslor.

Rogue Flash Grid. Fotograf: Andy Renard.

Elisabet Höglund står modell när jag testar Rogue 3-in-1 Flash Grid. Ett litet, enkelt och prisvärt tillbehör som lyfter SpeedLite blixtljus till helt nya nivåer.

Elisabet Höglund

Elisabet Höglund heter min modell och får absolut inte förväxlas med en av Sveriges genom tiderna skickligaste journalist med samma namn.

I går skrev jag om Rogue Ljusformare för bättre blixtljus men tyvärr har jag inte haft tid att fälttesta dem ännu. Jag har suttit fast vid skrivbordet framför datorn hela dagen.

Det hindrade mig dock inte från att ta en liten paus och med hjälp av Elisabet Höglund, en docka jag köpte för 20 kronor på ett bakluckeloppis i Täby för ett par veckor sedan (läs om det här), och ta ett par testbilder.

Speedlite 600EX-RT blixt

Till båda bilderna använde jag Canon Speedlite 600EX-RT blixt. För att kunna avfyra blixten utan att den var placerad i kamerans blixtsko så använde jag sändaren Canon Speedlite Transmitter ST-E3-RT som sänder via radio.

För att isolera Elisabet Höglund från bakgrunden använde jag HighSpeed sync på blixten och en slutare på 1/1000 sekund på kameran.

Bilden nedan är tagen utan någon modifiering av blixtljuset.

Dockan Elisabet Höglund fotograferad med Speedlite 600EX-RT blixt utan någon modifiering. Fotograf: Andy Renard.
Dockan Elisabet Höglund fotograferad med Speedlite 600EX-RT blixt utan någon modifiering. Fotograf: Andy Renard.

Rogue 3-in-1 Flash Grid

På nästa bild har jag satt Rogue 3-in-1 Flash Grid på blixten. Båda raster-insatserna används så ljuset begränsas till ungefär 16º.

Som sagt så är detta bara ett par bilder tagna vid mitt skrivbord och får inte ses som någon utvärdering av produkten men jag ser onekligen vilken potential den har.

Båda bilderna är tagna med en Canon EOS 5d Mark III, Canon Zoom Lens EF 24-70mm 1:2,8 L. Inställningarna var i manuellt läge och ISO 100, @ 68mm, f/4.0, 1/1000 sekund.

Bilderna är beskurna men i övrigt helt obehandlade.

Dockan Elisabet Höglund fotograferad med Speedlite 600EX-RT blixt med Rogue Flash Grid. Fotograf: Andy Renard
Dockan Elisabet Höglund fotograferad med Speedlite 600EX-RT blixt med Rogue Flash Grid. Fotograf: Andy Renard

Nedan kan du jämföra de olika bilderna genom att dra slidern till höger eller vänster. Tyvärr fungerar denna funktion lite märkligt på vissa mobila enheter.

Jag kommer såklart testa Rogue Flash Grid i mer realistiska situationer och återkommer då med bättre bilder och exempel.

Till dess, fortsätt fotografera och dela gärna sidan. 🙂

Elisabet Höglund och Rogue Flash Grid
5 (100%) 1

3 reaktioner till “Elisabet Höglund och Rogue Flash Grid”

 1. Hej Andy! Jag råkade komma in på din blogg och få syn på dockan Elisabet Höglund. Gud vad hon är lik mig! Jag är verkligen smickrad över att du använder mig (eller i alla fall en docka som liknar mig) till att prova din fotoutrustning på. Nu har jag dock sen flera år tillbaka bytt frisyr. Är numera mera strikt i flätor och knutar. Men när jag borstar ut håret är jag oroväckande lik din docka.
  Lycka till med ditt fot(o)arbete fortsättningen!
  Bästa hälsningar
  Elisabet Höglund (den riktiga, alltså)

  1. Så fantastiskt roligt att du kommenterade på min sida. I nästan hela mitt liv har du dykt upp i TV-rutan och jag har beundrat dig för din kvickhet, ditt intellekt och ditt språk.

   Som jag tidigare skrev så är du onekligen en av Sveriges genom tiderna bästa journalister.

   Med vänlig hälsning,
   Andy

Skriv gärna en kommentar till inlägget: