7D Mark II – Canons Bear Gryll

Jag måste medge att det är ytterst sällan jag plockar upp en spillrans ny kamera ur kartongen och det första jag gör är att jag häller en hink med vatten över den. 7D Mark II är Canon EOS-familjens motsvarighet till den brittiske äventyraren Bear Gryll.

Jag måste medge att det är ytterst sällan jag plockar upp en spillrans ny kamera ur kartongen och det första jag gör är att jag häller en hink med vatten över den. 7D Mark II är Canon EOS-familjens motsvarighet till den brittiske äventyraren Bear Gryll.

5D men med crop-factor

Jag som mest använder min Canon 5D Mark III eller min gamla Canon 1D Mark III blir direkt imponerad av 7D Mark II då jag känner igen så mycket från 5D – inte minst kvalitén. Mitt första intryck är att kameramodellen lika gärna hade kunnat heta 5D Mark III Crop. Men, som sagt – det är ett första intryck och det återstår att se vad kameran verkligen står för och levererar i bild och film.

7D Mark II vs. Bear Gryll

Nu är inte Bear Gryll med här i min test men jag är ganska övertygad om att 7D Mark II är betydligt tuffare än de flesta av TV-kanalernas överlevnadsexperter är. Personligen så har jag alltid haft en drivkraft ut i naturen och att emellanåt överleva där med så enkla medel som möjligt.

Detta har nuförtiden blivit lite av en rörelse som kallas för bushcraft.

Jag kommer framöver berätta mer om bushcraft men jag ska även ta med 7D Mark II kameran på bushcraft äventyr och utmaningar så vi kan se om den håller måttet.

Canon EOS 7D Mark II. Samma kamera som ovan men innan den fick 10 liter vatten över sig.
Canon EOS 7D Mark II. Samma kamera som ovan men innan den fick 10 liter vatten över sig.

Canon EOS 7D Mark II

Jag ska nu utvärdera denna kamera under ett par veckor innan jag återkommer med en ordentlig test.

TEST: Canon Speedlite 430EX III-RT

Recension av Canon Speedlite 430EX III-RT. Jag tittar närmare på denna mångsidiga kamerablixt från Canon, den första utanför 600-serien med radio.

Recension av Canon Speedlite 430EX III-RT. Liten men kraftfull och full av möjligheter men det räcker inte med bara blixten och en kamera för att fullt ut utnyttja dess potential. Blixten är mycket bra redan när den används som vanligt monterad i kamerans blixtsko. Med ytterligare en kompatibel blixt eller sändare så blir den fantastisk. Fortsätt läsa ”TEST: Canon Speedlite 430EX III-RT”

Elisabet Höglund och Rogue Flash Grid

Jag testar ljusformaren Rogue 3-in-1 Flash Grid tillsammans med Elisabet Höglund. Vid denna första hands-on så är det bara positiva känslor.

Elisabet Höglund står modell när jag testar Rogue 3-in-1 Flash Grid. Ett litet, enkelt och prisvärt tillbehör som lyfter SpeedLite blixtljus till helt nya nivåer. Fortsätt läsa ”Elisabet Höglund och Rogue Flash Grid”

Rogue Ljusformare för bättre blixtljus

Blixtfotografering. Två riktigt smarta verktyg för dig som vill utnyttja din externa blixt maximalt. Rogue FlashBender och Rogue Flash Grid. Läs mer här.

Rogue Ljusformare. Rogue Photographic Design är ett mycket innovativt företag som tar fram produkter framförallt för externa kamerablixtar som till exempel Speedlite. Enkla men finurliga tillbehör till hyfsat vettiga priser har kanske blivit lite av en symbol för företaget. Fortsätt läsa ”Rogue Ljusformare för bättre blixtljus”

Lastolite Kamerafäste – Camera Bracket

Lastolite Kamerafäste. Jag verkligen älskar att använda blixt och framförallt systemkamera blixtar, alltså blixtar som kan monteras på kamerans blixtsko. CANON har sitt system som kallas för SpeedLite medan NIKON har sitt som heter SpeedLight. Här är kanske tillbehöret som gör att blixten används istället för att ligga i kameraväskan. Fortsätt läsa ”Lastolite Kamerafäste – Camera Bracket”