Jottacloud – Backup av dina bilder online

Dropbox, Google Drive och Microsoft One Drive låter dig spara bilder och filer online. Fantastiska tjänster men inte helt optimala för större bildbibliotek.

Jottacloud. Jag har undersökt och testat flera olika tjänster som låter dig ta backup på dina bilder online, eller i molnet som det kallas. Förr brukade jag spara på ZIP-skivor, band-backup och bränna på CD/DVD men med dagens snabba internet så känns det förlegat och opraktiskt. 
Jag har fastnat för en tjänst från grannlandet Norge, Jottacloud. Fortsätt läsa ”Jottacloud – Backup av dina bilder online”

Photoshop CC 2015.5 – Saknade verktyg

Har du uppgraderat till Photoshop CC 2015.5? Saknar du verktyg som till exempel Polygon Lasso i sidopanelen? Lugn här är en snabb lösning som kan återställa lite av den förvirring det innebär att uppgradera.  Fortsätt läsa ”Photoshop CC 2015.5 – Saknade verktyg”

KURS: Small world panorama

Hur gör man Small World i Photoshop?
Ett Small world panorama är en effekt man kan skapa av bildserier tagna i 360 grader och sedan sätta ihop och manipulerar i ett bildredigeringsprogram som till exempel Photoshop från Adobe. Här går jag snabbt och enkelt genom, steg för steg, hur du kan skapa ett spännande litet Small world panorama själv.
Fortsätt läsa ”KURS: Small world panorama”