Den första snön kom…

Säsongens första snö föll och lade sig som ett tunt lager på marken varpå hundvalpen som aldrig sett något liknande tidigare snabbt gottade ned sig i det vita täcket.

Säsongens första snö föll och lade sig som ett tunt lager på marken. Hunden gottade ned sig.

Säsongens första snö föll och lade sig som ett tunt lager på marken varpå hundvalpen som aldrig sett något liknande tidigare snabbt gottade ned sig i det vita täcket.

Säsongens första snö

Det var faktiskt inte i dag, men i går som det tidigt på morgonen föll snö i Småland som låg kvar ett par timmar. Trots att jag verkligen inte tillhör de som gillar vinter och snö så var det en helt fantastisk morgon.

Helt vindstilla och vackert vitt mot alla höstfärger.

Även Dogue de Bordeaux-valpen Lizzy tyckte att det var underbart. Hon hade aldrig upplevt något liknande tidigare och kunde inte låta bli att bädda ner sig i det vita täcket.

Vilket täcke?

Hund som föredrog duntäcke framför snötäcke.
Hund som föredrog duntäcke framför snötäcke.

Hon tyckte att det var underbart att ha en anledning att vända i dörren och bädda ner sig i min säng och det vita duntäcket. 🙂

Det tog tre timmar innan jag kunde övertyga henne om att hon faktiskt behövde göra sin morgon-toalett. Tre timmar då hon växlade mellan att spela sovande och medvetslös. Hennes blick sade att hon trodde att Armageddon var här och nu.

Framåt förmiddagen när snön började smälta så tuffade hon till sig och såg nästan ut att gilla att jaga iväg den genom att glufsa i sig resterna som låg kvar.

1 reaktion till “Den första snön kom…”

Skriv gärna en kommentar till inlägget: